TERÀPIES GRUPALS

TERÀPIES GRUPALS :

Meditacions guiades:

Es tracta d’una forma de meditació amb un/a guia que ens introdueix poc a poc a una meditació cada vegada més profunda, és progressiva, però ens permet arribar a un gran estat de relaxació en que podem escoltar-nos, coneixe’ns, detectar i eliminar els pensaments perjudicials que provoquen emocions negatives.

 

Sonoteràpia:

La sonoteràpia és una teràpia alternativa que utilitza els sons com a tractament. S'utilitzen bols tibetans creats amb aliatges de diversos metalls, tals com l’or, plata, mercuri, coure, ferro, estany, quars, plom... i diapasons afinats a determinades freqüències.

També s'utilitza la veu i el cant d'harmònics, el seu so tan màgic i particular es deu a aquesta combinació de metalls, on estan les 7 notes musicals que activen, centren i harmonitzen els centres energètics o xacres que posseeix l'ésser humà.

També sanarien processos d'angoixa, depressió, por, problemes d'insomni, concentració i especialment es recomana a persones molt sensorials per connectar-se amb els seus sentiments i als què són hipersensibles, per comprendre els seus processos personals i anímics, a més millora i alleuja trastorns a nivell d'articulacions i ossos.

Om Chanting:

OM és el so universal de la creació, la vibració més alta i pura que existeix.

OM Chanting és una pràctica en grup que utilitza el poder de transformació de l’OM per activar el potencial d’autosanació dels participants i purifica el medi ambient en un radi de 2 quilòmetres.

Tai-chi Xuan Qi-Gong :

Arts de meditació en moviment relacionats amb la medicina xinesa tradicional, que comprenen la ment, la respiració i l'exercici físic.

Què és?

Chi, “Qi” en xinès significa flux vital d'energia i Kung, “Gong” significa treball o tècnica.
El Chi Kung o Qi Gong és una pràctica corporal formada per suaus moviments físics, exercicis respiratoris i concentració mental que va sorgir a Xina fa uns 4.000 anys amb la finalitat d'enfortir l'organisme a nivell físic, mental i espiritual.

Beneficis:

Es practica amb objectius orientats a la millora i manteniment de la salut, donat al conjunt d'exercicis de respiració i moviment físic. Alhora es tracta d'una tècnica terapèutica de meditació ja que treballa de forma profunda el nostre estat de salut física, mental, emocional i espiritual.

  • Físics: El massatge que exerceix el diafragma en cada respiració estimula la funció dels òrgans interns, activa la circulació sanguínia, augmenta la capacitat pulmonar i millora el trànsit intestinal. El suau moviment físic exercita la musculatura, augmenta la flexibilitat, redueix el dolor articular i prevé els problemes que provoca el sedentarisme en general.
  • Mentals: Guiar l'energia i la respiració per l'interior de l'organisme disminueix els pensaments negatius, augmenta la capacitat memorística i la concentració mental.

La disminució de les preocupacions ajuda a combatre l'estrès i l'ansietat facilitant la regularització del somni i augmentant la claredat mental.

  • Emocionals: La relaxació física i mental regula la circulació pels meridians que emergeixen dels òrgans interns (cor, fetge, melsa, pulmó i ronyó) i les emocions que es relacionen amb cadascun d'ells. Segons la “Teoria dels 5 elements” en la qual es basa la MTC: el cor alberga l'eufòria, el fetge la ira, la melsa la preocupació, el pulmó la tristesa i el ronyó la por.
  • Espirituals: La seva pràctica és una via per estar en harmonia amb la naturalesa, un camí per desenvolupar les qualitats humanes i transformar-se interiorment.

El Chi Kung, com a filosofia de vida, ajuda a mantenir uns hàbits saludables i a millorar la qualitat de vida de tot aquell que ho practica.

Millora l'autocontrol sobre el nostre cos i ment, aconseguint així un profund estat de relaxació i pau interior.

 

 

Requisits per practicar Qi Gong:

El Qi Gong és una gimnàstica oriental, que s'adapta a qualsevol edat i condició física, destinada a potenciar el nostre estat de salut: per sanar-nos, revitalitzar-nos i desenvolupar-nos espiritualment.

No es necessari cap requisit ni preparació prèvia a la seva realització.

Tallers per a nens:

Pintura de mandales, meditacions, creació d’atrapa somnis…

A més de conferències informatives gratuïtes sobre aquestes i altres tècniques alternatives.